En gudomlig chokladkaka med dulce de leche och jordnötter. Snickerskaka helt enkelt.

Publicerat i: Allmänt, Desserter, Mjukakakor arla, bakblogg, bloglovin, dulce de leche, godast, hembakat, jordnötter, kladdkaka, nybakat, snickers, snickerskaka
God fortsättning på er alla, idag är det nog många som har en lugn vilodag efter allt julfirande, här hemma är det inget undantag men så plötsligt så visas en av mina absoluta favorit filmer nämligen "Kalle och chokladfabriken". 
En film som definitivt inspirerar till bakning och får munnen att vattnas efter sötsaker. 
Så nu står det en nygräddad krämig chokladkaka i köket efter bästa recept som ska bli en kaka med extra allt, toppad med dulce de leche och salta jordnötter. Smaken påminner om snickers vilket inte gör saken sämre. En kombination av sött och salt, mjukt och knaprigt ja ni hör själva detta kommer göra succé i gommen. 






Kladdkaka:

- 150 g smör
- 3 små ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl ljust muscovadosocker
- 2 dl mjöl
- 3/4 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker

- salta jordnötter
- 1 burk karamelliserad mjölk ( dulce de leche )



Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Klä en springform ca 24 cm med bakplåtspapper eller smöra och mjöla.

Smält smöret.

Rör ihop ägg och socker och tillsätt sedan de smälta smöret, rör till jämn smet.

Sikta ner mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker rör ihop till jämn smet.

Häll i formen och grädda i mitten av ugnen 25-30 min. 
Se till att inte överbaka den bara. 

Låt svalna och garnera sedan med dulce de leche och jordnötter. 

Servera gärna med en klick glass och njut.