Sega och knapriga jordnötskakor med vit choklad.

Publicerat i: Allmänt, Småkakor amerikansk, bakblogg, bloglovin, godast, jordnötskaka, jordnötter, kakor, sega, småkaka, småkakor, vit choklad
När jag säger småkakor vad tänker ni på då ? 

Jag tänker på bland annat drömmar, hallongrottor, schackrutor och havreflarn. 
Men det finns en hel oupptäckt kakvärld som jag har tänkt att ge mig in i. 
Jag smygstartade redan för några dagar sedan med "nutella chocolate chip cookie brownie" och fortsätter nu djupare in den amerikanska kakjungeln och bjuder idag på jordnötskakor med vit choklad en seg och knaprig historia med kraftig jordnötssmak och en perfekt balans mellan sött och salt. 
Gudomliga helt enkelt och perfekta.





Ingredienser:

- 225 g smör
- 200 g ljust muscovadosocker
- 200 g strösocker
- 2 ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 240 g jordnötssmör
- 2.1/2 tsk bikarbonat
- 340 g mjöl
- 75 g grovt hackade jordnötter
- 75 g grovt hackad vit choklad

Såhär gör du:


Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör och sockret ordentligt luftigt.

Skrapa ner från kanterna.

Tillät äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje.

Skrapa ner från kanterna.

Tillsätt vaniljsocker och jordnötssmör och vispa på låg hastighet tills allt är väl blandat.

Skrapa ner från kanterna.

Tillsätt mjöl och bikarbonat och vispa på låg hastighet till jämn deg.

Tillsätt sist de hackade nötterna och chokladen och rör tills de är jämnt fördelade i degen. 

Rulla till 24 bollar ( tryck till bollarna något innan då skickar in dom i ugnen ) och grädda 6 åt gången på bakplåtsklädd plåt i mitten av ugnen ca 12-15 minuter tills de fått fin gyllenbrun färg i kanterna. 

Låt svalna på galler och njut sedan av dina härliga kakor.