Tänk att baka och skapa i köket är ren lycka för mig.
Även fast jag ibland sliter mitt hår med vissa recept för att få det sådär perfekt, så är det som bortblåst när man får det där perfekta resultatet med en smak som nästan ger en gåshud, och utseendet som blev precis sådär som man hade föreställt sig i huvudet.
Underbart, köket är min fristad brukar ja säga och det är så sant som det är sagt, här kan jag slappna av och låta kreativiteten flöda.
Efter en sådan härlig dag i köket ska jag bjuda er på ett helt fantastiskt recept på citronfondant med vit choklad, det är svårt att med ord beskriva hur god denna är.
Både citronen och den vitachokladen kommer fram på ett mjukt och krämigt sätt och texturen är precis som jag vill ha fondanten nämligen ett mjukt och saftigt yttre som håller det krämiga inre på plats.
Att ta första skedtaget och se den krämiga mitten sakta rinna ut lagom mycket.. det är dom små detaljerna som ger perfektion.



Ca 9 st lagom stora.
Ingredienser:
- 110 g smör
- 150 g vit choklad
- 1. 1/2 dl mjöl
- 1. 1/4 dl strösocker
- en nypa salt
- 4 ägg
- 2 äggulor
- 1. 3/4 dl lemon curd ( recept hittar ni här )
- 1 tsk vaniljsocker
- cest från två citroner (finrivet citronskal)
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra och mjöla en muffinsform eller suffléformar.
Smält smöret och chokladen över vattenbad tills allt är smält och ordentligt blandat.
Häll över i annan bunke och tillsätt mjöl, strösocker och salt, rör till jämn smet.
Vispa upp äggen och äggulorna tills dom lite ljusare och luftigare, tillsätt äggen i smeten tillsammans med lemoncurd, vaniljsocker och cest, rör till jämn smet och häll i formarna.
Grädda i mitten av ugnen till de börjar få en gyllenbrun färg och nästan börjar sätta sig i mitten.
Jag grädda dom exakt 10 min 40 sek.
Håll ett öga på dem så de inte blir överbakta.
Låt dom stå ca 5 minuter och skär sedan med en kniv runt kanterna och stjälp upp på serveringsfaten.
Servera med färska hallon eller andra härliga bär och gärna en klick grädde eller en kula gräddglass.
Njut ordentligt och ha en härlig söndag!

Hej
Hur höga och vida är formarna?