
Paj eller tartletter är fantastiskt men med en vaniljsås blir det hela ännu bättre och mitt favorit recept kommer här.

Ingredienser:
- 2.1/2 dl mjölk
- 2.1/2 dl grädde
- ca 1.1/2 tsk vaniljpulver
- 3 msk socker
- 4 äggulor
- 2-4 tsk vaniljsocker
Såhär gör du:
Vispa ihop alla ingredienser ordentligt i en tjockbottnad kastrull, sjud på svag tills det tjocknar något , ställ kallt eller låt svalna och servera till din paj.
Ett tips: tänk på att såsen blir tjockare när den svalnar och blir den för tjock så späder du den bara med lite mjölk.
Tycker du att såsen inte tjocknar ordentligt eller helt enkelt vill ha den mer som en kräm, sikta då ner 1.1/2 msk vetemjöl och gör på samma sätt som ovan.

Hej Gustav
Jag har en liten fråga, vad är vaniljpulver? Var köper du det? Kram Linda