Taadaa... Det vart en härlig saffranstosca med mandel och hasselnötter, jultemat lyser lika klart som solen en sommardag. Jag Fullkomligt älskar saffran ihop med nötter och detta blev en riktig saftig kaka med knäckigt täcke som går lika bra till fikat som till dessert.
Ingredienser:
Saffranskaka
- 150 g smör
- 2 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl mjölk
- 0.5 g saffran
Tosca
- 75 g hasselnötter
- 75 g sötmandel
- 100 g smör
- 1.1/4 dl socker
- 2 msk vetemjöl
- 3 msk mjöl
Såhär gör du:
Rör smör, socker och vaniljsocker pösigt. Rör ner ett ägg i taget , rör kraftigt mellan varje ägg. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, mjölk och saffran som jag har krossat med lite socker i en mortel innan jag la i. Blanda allt till en jämn fin smet.
Smöra och bröa en rund springform och häll i smeten, grädda i 175 grader 30 minuter. Låt svalna något.
Hacka nötterna till toscan och lägg i kastrull tillsammans med övriga ingredienser , låt Toscan koka upp under ständig omrörning. Häll över kakan och ställ in ytterligare 15 minuter 175 grader som tidigare.
Låt kakan svalna.
Ha en ljuvlig måndag.
#2 -
-
Pappsen:
Efter att haft förmånen att smaka denna kaka så kan jag bara säga, amazing.
Snygg och bra tips att använda saffran:)