Vaknade med ett ryck och nu doftar här jul i hela hemmet.
Som jag berättade för några dagar sedan så ville jag göra julbaket lite mer "trendigt" och idag vart det härligt knäckiga kokosflarn med smak av pepparkaka.
Flarn kanske inte är jul för så många, men min morfar gjorde alltid fantastiska havreflarn som var sådär perfekt runda knäckiga och tunna som bara ett perfekt flarn kan se ut, och smaka.
Detta gjorde han alltid till jul och därför slår jag ett slag för en ny klassiker i julbaket.

Här kommer mitt egna recept på härligt "juliga" flarn.

Ingredienser:

- 75 g smör
- 1.3/4 dl kokos
- 1 dl socker
- 1 dl mjöl
- 2 msk ljus sirap
- 2 msk mjölk
- 1/2 tsk bakpulver
- 3/4 tsk pepparkakaskrydda

Såhär gör du :

Smält smöret. Blanda i övriga ingredienser i de smälta smöret.
Klicka ut på plåt, inte för tätt bara.
Grädda i 200 grader i 5 minuter. Låt svalna på galler.

Avnjut som de är eller som dessert och servera en kula glass mellan två flart.

#1 - - Anonym:

Slurp! Å vilket fint kakfat!:)