I samarbete med LeilasGeneralStore.
 
Jag värdesätter bra kvalité när jag bakar oavsett om det gäller råvaror, produkter eller maskiner. 
Ekologiska produkter och närproducerat i den mån det faktist går gör ju att det smakar bättre och känns bättre. 
När det kommer till bunkar, slevar, vispar kastruller ja allt som jag använder i köket så satsar jag också på god kvalitet, mycket beroende på att det krävs just för att det används flitigt här hemma, sen håller sakerna längre och på lång sikt blir det mer ekonomiskt. 
Så i samarbete med LeilasGeneralStore så kan ni nu shoppa loss och få hela 20% rabatt , fantastisk va! 
Eftersom jag värderar bra kvalitet men också fina redskap och produkter så är mycket här hemma just därifrån. 
Så kila in och gör din beställning och ange rabattkoden "lagertrad" så dras 20% vid ditt köp. (gäller ej presentkort och elektronik). 
Det är otroligt kul att kunna få bjuda er trogna och fina läsare på något som jag gillar och inspireras av. Ett riktigt härligt erbjudande som pågår till 23 april så kika in och fyll på köket med vackra och bra grejer inför vårens alla bakstunder.  leilasgeneralstore.se 

Men som om detta nu inte vore nog så bjuder jag idag på en av mina favoriter nämligen stickybuns med hallon och choklad, suveränt goda bullar och så smidigt att baka i form och servera. Fördelarna med att baka bullarna i form är många men den största är att du kan ha extra mycket fyllning och att dom blir supersaftiga. 
Jag valde att göra två olika fyllningar, en med hallonkompott med ringlad choklad och en med smör och kanelfyllning med härlig glasyr. Här är det bara fantasin som sätter gränserna men en rekommendation är att inte använda för "blöta" fyllningar. Hoppas det ska smaka. 
 
 
 
 
 
 
 
 


4 st formar med 10 i varje. 

Ingredienser:

⁃ 1 paket torrjäst
⁃ 175 g rumsvarmsmör skurna i kuber.
⁃ 5 dl mjölk
⁃ 2 tsk kardemumma
⁃ 1 dl socker
⁃ 1 nypa salt
⁃ 13-14 dl mjöl 
 
Kanelfyllning:
⁃ 150 g smör
⁃ 1.1/2 dl socker
⁃ 2 tsk kanel
 
Hallonfyllning:
⁃ 150 g frysta hallon
⁃ 1 dl socker
⁃ 2 msk maizena (majsstärkelse)

⁃ 1 ägg till pensling

⁃ 100 g mörk choklad eller florsocker och vatten till glasyr.

Såhär gör du:

1. Värm mjölken till ca 35 grader.
2. Vispa ihop mjölken med torrjästen tills jästen löst sig med mjölken.
3. Tillsätt smörkuber, socker, kardemumma, salt och mjölet låt degen gå en bra stund i maskinen ca 10 minuter.
4. Låt jäsa under bakduk i 45-60 minuter. (Till dubbel storlek.) 
5. Koka ihop de frysta hallonen med socker och maizena några minuter till fast konsistens.
Eller rör ihop smör, kanel och socker till jämn smet.
6. Dela degen i två och kavla ut till en stor rektangel lägg på fyllning. Rulla ihop och skär till 20 lika stora bullar.
7. Lägg i önskade bakplåtsklädda formar med lite mellanrum mellan bullarna, jag använde både rektangulära och runda. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 45 minuter. 
8.  Sätt ugnen på 200 grader.
9.  Pensla bullarna med ägg och grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. 
10. Smält chokladen eller blanda till glasyren och ringla lite slarvigt över bullarna.
11. Servera och njut av dina stickybuns.
 
 
 
Recipe in English.

4 pans with 10 buns each.
Ingredients:

⁃ 175 gr butter (roomteperature cut into cubes)
⁃ 14 gr of dry yeast
⁃ 500 ml milk
⁃ 2 teaspoons cardamom
⁃ 85 gr sugar
⁃ Pinch of salt
⁃ 6 cups of flour ( 780-840 gr flour)

Raspberry filling:

⁃ 150 gr frozen raspberries.
⁃ 85 gr sugar
⁃ 2 tbsp cornstarch 

Cinnamon filling:

⁃ 150 gr roomteperature butter
⁃ 125 gr sugar
⁃ 2 teaspoons cinnamon

⁃ 50 gr of dark chocolate or icing sugar and water to ripple over buns.

Method:

1. Heat the milk to 35 degrees.
2. Wisk together milk and dry yeast in a bowl to totalt combine.
3. Add sugar, cardamom, salt, roomtemperatur butter and flour, Let the doughe go for about 10 minutes in the blender. 
4. Cover the doughe with a kitschen towel and raise twise the size for about an hour.
5. Boil together all the ingredients to the raspberrie filling to thicker consistency, ore stir butter, cinnamon and sugar to smooth and combine for cinnamon filling.
6. Put the dough on a flour covered surface and cut in two pieces. 
7. Flatten the dough with a rolling pin to a rektangular shape and spread over the filling, roll it together and cut into 10 equal pieces. 
8. Put in prepared baking pans and let rest for 40 minutes or rise twize the size.
9. Preheat owen to 200 degrees.
10. Brush the buns with beaten egg and bake for 10-15 minuter in the middle of the owen.
11. Let cool completely and melt the dark chocolate or stire together icing sugar and water, ripple the baked buns and serve.