Vilket fantastiskt blåbärsår vi har, detta kräver naturligtvis massor av härliga blåbärsrecept. Visst är det något visst att plocka sina egna blåbär som man sedan kan använda i diverse bakverk. Men jag tycker det är lite dåligt med roliga blåbärsrecept och därför tänkte jag pigga upp denna måndag med att bjuda på ett smaskigt recept på blåbärskladdkaka med havrecrumble alltså en blandning av en smulpaj och kladdkaka, härligt va!

Blir ni nyfikna så följer receptet nedan!

 
 

 

 

Ingredienser:

Kakan:

- 150 g smör
- 3 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl mjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 2 ägg


Blåbärfyllningen:

- 200 g blåbär
- 1 msk strösocker
- 1 msk maisena majstärkelse


Crumble:

- 50 g smör
- 2 dl havregryn
- 1/2 dl ljust muscovadosocker
- 1 tsk vaniljsocker

- florsocker och vatten till eventuell glasyr.

Såhär gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Klä en springform med bakplåtspapper i botten och smöra och bröa kanterna.

3. Blanda blåbären med maisena och socker i en kastrull och koka till sylt konsistens.

4. Smält smöret till kakan och häll sedan ner resterande ingredienser, rör till jämn smet och häll i formen.

5. Smula ihop ingredienserna till crumblen ordentligt.

6. Klicka blåbärsfyllningen över kaksmeten och avsluta med att smula över crumblen.

7. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 min. (Beroende på ugn)

8. Låt svalna gärna i kylen en stund, servera sedan med färska blåbär.