Lördagmorgon och solen strålar in genom sovrumsfönstret, det ser onekligen kyligt ut när jag sneglar ut över de färgglada trädtopparna. Men nu är det dags att dra på sig morgonrocken och gå ut i köket och brygga på kaffet och duka fram frukosten. 
Idag tänkte jag bjuda på en av mina favorittårtor, nämligen trippel-chokladtårta toppad med chokladpannacotta och färska hallon. Ljuvligt krämig och kraftig chokladkaraktär. Den är absolut inte svår att göra men har ganska många moment så jag rekommenderar att göra denna dagen innan och låta den stå i kylen över natten så den hinner sätta sig ordentligt.
Trevlig lördag på er! 
 
 
 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
Chokladbotten: 200 grader 12 min
 
  • 100 g smör
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 dl ljust muscovadsocker
  • 1 msk vatten
 
Ljus Chokladmousse:
 
  • 100 g choklad
  • 2 äggulor
  • 1/2 tsk gelatinpulver + 1/2 msk kallt vatten
  • 1 msk florsocker
  • 2 dl grädde
 
Vit-Chokladmousse:
 
  • 85 g vitchoklad
  • 2 äggulor
  • 1/2 tsk gelatinpulver + 1/2 msk kallt vatten
  • 1 msk florsocker
  • 2 dl grädde
 
 
 
Såhär gör du:
 
Chokladbotten:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Klä en springform ca 15 cm med bakplåtspapper runt sidor och botten.
Knåda ihop alla ingredienser till chokladbottnen och tryck ut i botten på formen
Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Låt svalna.
 
Ljus Chokladmousse:
 
Blanda ihop gelatin och vatten i en skål.
Smält chokladen över vattenbad och tillsätt äggulor och gelatin, rör tills allt blandats.
Vispa grädden och florsocker lagom hårt.
Rör ner lite av grädden i chokladsmeten och häll sedan över den avsvalnade chokladsmeten i grädden, rör försiktigt till jämn mousse.
Häll över chokladbottnen och ställ kallt 1-2 timmar.
 
Vit Chokladmousse:
 
Blanda ihop gelatin och vatten i en skål.
Smält chokladen över vattenbad och tillsätt äggulor och gelatin, rör tills allt blandats.
Vispa grädden och florsocker lagom hårt.
Rör ner lite av grädden i chokladsmeten och häll sedan över den avsvalnade chokladsmeten i grädden, rör försiktigt till jämn mousse.
Häll försiktigt över den ljusa chokladmoussen och skaka lite lätt på formen för att få bort eventuella luftbubblor och för en jämn yta. 
Låt stå kallt gärna över natten.
 
 
Dekorera på önskat sätt och servera, om du vill göra pannacottapuckarna så följer receptet nedan.
 
 
Chokladpannacotta:
 
  • 100 g choklad
  • 1.1/2 tsk gelatin + 1.1/2 msk kallt vatten
  • 1.1/2 dl yoghurt
  • 2 tsk florsocker
 
Lägg gelatinet i kallt vatten.
Riv chokladen i bunke.
Ge yoghurten och florsocker ett snabbt uppkok i en kastrull, tillsätt gelatinet och rör tills allt har blandats jämnt.
Slå yoghurten över den rivna chokladen.
Häll i önskade små formar eller pralinformar.
Ställ i kylen och låt sätta sig ordentligt.