Att baka på franska är både roligt och ibland lite komplicerat, oftast är dom ganska tekniska och många olika moment. Något jag oftast tycker är väldigt roligt, men ibland har man inte den tiden man önskar och därför så gillar jag att förenkla recept och tillvägagångssätt fast med samma resultat och ljuvliga smak. Idag var det dags för den franska klassiska "Tarte au Citron” en citron och marängpaj som består av en len citronkräm omfamnad av krispigt pajskal och toppad med ljuvlig maräng som du bränner av. Jag har gjort en variant där du bakat botten klar och sedan fyller med en sjuden citronkräm och toppad med maräng, men med detta recept går det supersnabbt och smaken är gudomlig. 
 
 
 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
Citronkräm:

⁃ 6 äggulor
⁃ 2 dl socker
⁃ Saft från två citroner
⁃ 75 g smör

Pajbotten:

⁃ 100 g smör
⁃ 3 dl mjöl
⁃ 1 dl socker
⁃ 2 msk vatten
 
Marängtopping:
 
- två små eller en stor äggvita
- 3/4 dl socker

Såhär gör du:

1. Vispa ihop äggulor och socker i en kastrull, tillsätt den pressade citronen och sjud till krämig konsistens.
2. Ta från värmen och tillsätt smöret, häll över i annan bunke och låt svalna.
3. Knåda ihop alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i pajform.
4. Ställ i kylen eller frysen ca 20-30 minuter
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Nagga pajdegen och grädda i mitten av ugnen ca 10-15 minuter, tills botten börjar få fin färg.
7. Låt botten svalna och häll sedan över citronkrämen, ställ i kylen några timmar gärna över natten.
8. Vispa äggvitan till hårt skum och tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning. 
9. Spritsa på önskat sätt och bränn av med brännare.Dekorera med färska hallon och servera.