En ljuvlig bountykaka eller kokoskola kaka med mörk chokladganache.

Publicerat i: Allmänt, Desserter bakblogg, bloglovin, bounty, choklad, fantastisk, glutenfritt, gudomlig, kaka, karamell, kokos, kola, kondenserad mjölk
Att börja dagen med att hela familjen är samlad och äter brunch tillhör inte vanligheterna, men det är en sådan morgon jag kommer leva på länge, hjärtliga skratt mysigt umgänge och fylld med kärlek.

Lycklig och full med bakglädje var det dags att inta det gustavianska köket och idag har det bakats något så gott som en kladdig kokoskola kaka med mörk chokladganache. 
En smak som påminner om dom där kokosgodisarna bounty som man kan hitta i affären. 
Jag har länge funderat på vad man kan göra med dom där burkar med kondenserad mjölk utan att man skulle behöva koka den innan, och resultat blev denna ljuvliga kaka som jag stolt kan rekommendera. 

Smakerna är helt fantastiska tillsammans och detta är helt ljuvligt, en dessert som kommer serveras många gånger om nu till vinterns middagar. 






Ingredienser:

- 200 g riven kokos 
- en burk sötad kondenserad mjölk (den som inte är färdigkokt)
- 2 ägg

- 100 g mörk choklad
- 1.1/2 dl grädde



Såhär gör du: 


Sätt ugnen på 175 grader.

Klä en form ca 24 cm med bakplåtspapper eller smöra och mjöla.

Rör ihop kokos och kondenserad mjölk till jämn smet, tillsätt äggen ett i taget och rör försiktigt mellan varje. 

Låt stå för att svälla några minuter och häll sedan i formen.

Grädda i mitten av ugnen ca 12-13 minuter. 

Låt svalna något. 

Smält chokladen över vattenbad, när chokladen smält rör ner grädden lite i taget till slät chokladkräm.

Låt svalna något.

Häll över kokoskakan och låt ganaschen "stelna". Gärna i kylen.

Njut sedan av fantastisk kaka. 




#1 - - birgitmaria:

Detta måste jag nog prova. Kokos och choklad är ju lite av en favorit :-)

Svar: Den är rent av livsfarligt gott :)
Gustav Lagerträd

#2 - - Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm:

Den såg supergod ut :)

Svar: Va roligt att höra :)
Gustav Lagerträd

#3 - - Victoria:

Så den kondenserade mjölken skall alltså inte kokas?

Svar: Nej den ska vara helt okokt :) trevlig helg!
Gustav Lagerträd