Choklad och mintkakor en riktig julfavorit här hemma.

Publicerat i: Allmänt, Småkakor advent, baka, bakblogg, bakning, bloglovin, choklad, cookies, crinkle, godast, hembakat, jul, kakor, mint, småkakor
Jag hade den stora äran att få inspirera med jul och adventsbak i gårdagens Aftonbladet vilket var fantastiskt roligt. Jag bjöd på diverse godsaker, självklart med smak av jul. En av mina absoluta favoriter när det kommer till julsmåkakor är chocolate mint crinkle cookies eller choklad och mintkakor, en småkaka som både är krispig och seg och den ljuvliga smaken av mint och choklad gör en påmind om att julen närmar sig med stormsteg. Ett riktigt adventtips för er som ska baka i helgen. 










Ca 30 st.

Ingredienser:

- 100 g choklad
- 75 g smör
- 1.1/2 dl muscovadosocker
- 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 små ägg
- 3.1/2 dl mjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1.1/2 tsk pepparmintsarom

- strösocker och florsocker att rulla bollarna i. 



Såhär gör du:


Smält chokladen över vattenbad.

Rör smör, muscovadosocker, strösocker och vaniljsocker till jämn smet. 

Rör ner den smälta chokladen jämnt.

Skrapa ner från kanterna och rör ner äggen ordentligt. 

Rör ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt i en bunke och tillsätt i chokladsmeten rör återigen till jämn deg.

Tillsätt pepparmintsarom och rör återigen jämnt. 

Plasta in degen i plastfolie och låt vila i kyl ca 2 timmar. (Den ska vara väldigt lös)

Sätt ugnen på 175 grader.

Rulla degen till 30 lika stora bollar och fördela på två baklpåtsklädda plåtar. 

Rulla bollarna först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker. 

Grädda kakorna i ca 12 minuter i mitten av ugnen. 

Låt svalna på galler. 


#1 - - ruki:

var d ljus lr mörk choklad du använde dig utav? skule gärna vilja testa dessa :) tack!

#2 - - ɑ n n i k ɑ:

Gott!

#3 - - Annster:

Gott :)