Karamell-kola pannacotta med blåbär och krossade kakor.

Publicerat i: Allmänt, Desserter bakblogg, bloglovin, dessert, efterrätt, godast, karamell, kola, pannacotta
Sommar och soliga dagar, fulla med njutning och återhämtning det är så jag hoppas att alla ni där ute har det nu under semestertider oavsett lång eller kort ledighet. 

Eftersom helgen är i full gång så tänkte jag bjuda på en härlig dessert som passar perfekt som avslutning på grillkvällen eller söndagsmiddag
Karamell pannacotta serverad med sockrade blåbär och krossade mördegskex som jag smulade över det sista innan servering.


En kombination av sött och syrligt som precis så som man vill ha det.
Denna dessert är dessutom perfekt att förbereda dagen innan och innan servering bara toppa med tillbehören.


4 st, ca 1 dl per portion.

Ingredienser:

- 1.1/2 blad gelatin
- 3 dl grädde
- ca 1 msk vaniljsocker
- 1.1/2 krm salt
- 1 dl socker
- 1 msk vatten

- bär till servering.


Såhär gör du :

Blötlägg gelatinet i kallt vatten.

Koka upp grädde, vaniljpulver och salt ställ åt sidan.

Smält socker och vatten i en panna och koka tills karamellen fått fin gyllenbrun färg, häll grädden försiktigt under omrörning ner i karamellen och sjud tills allt blandat sig, krama ur gelatinet och rör ner i karamellgrädden, rör tills gelatinet smält och låt svalna något.

Häll sedan i önskade formar och ställ i kyl 2-3 timmar, dekorera och servera med blåbär eller andra bär.

En dessert som jag lovar kommer göra dina gäster lyckliga.

#1 - - Anna:

Låter hur gott som helst :)

#2 - - Linnea:

Hur har du fått pannacottan stå så i glasen? låter du dem ligga ner i kylen? blev hur snyggt som helst!

Svar: Jag har lutat dom i kylen på en tom äggkartong :) tack, va roligt att höra !
Gustav Lagerträd