Om du som jag har ett omåttligt chokladbegär måste du bara testa denna underbara tryffeltårta.
Kraftig men ändå söt chokladkaka i botten och täckt med krämig kolatryffel.
Ingredienser:
Chokladbotten:
- 150 g smör
- 3 dl socker
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 2 dl mjöl
Tryffelkräm:
- 200 g mjölkchoklad (går lika bra med mörk)
- 50 g smör
- 1 msk sirap
- ca 1 dl crème fraîche
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en springform ca 24 cm.
Smält smöret och blanda i socker, kakao och vaniljsocker rör till jämn smet.
Knäck i ett ägg i taget och rör om, blanda sist i mjölet och rör till en klimpfri smet.
Häll i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Låt kallna.
Smält smör och choklad över vattenbad, tillsätt sedan sirap och crème fraîche blanda till en jämn kräm. Låt stå i kylen tills den blivit tjockare och bred sedan på chokladkakan.
Hoppas ni får en underbar lördag och mättat chokladbegär.