Bake you happy.

Publicerat i: Mjukakakor

Man skulle kunna säga att jag tog igen förlorad tid med elvispen igår ! Herregud va de vart mycket det blev ! Jag gjorde ett provbak av mini cupcakes med peppakaks touch och en frosting gjort på färskost. Så gott och fräscht, utan att göra avkall på de söta självklart !

Ingredienser:
Cupcake

- 40 g smör
- 2 tsk bakpulver
- 140 g socker
- 120 g mjöl
- en nypa salt

- 1.1/4 dl mjölk
- 1/2 tsk vaniljessense
- 1 ägg
- 1.1/2 tsk pepparkakskrydda

Frosting
- 300 g siktat florsocker
- 50g rumsvarmt smör
- 125 g färskost (Philadelphia)

Såhär gör du:

Mät upp och blanda rumsvarmt smör, socker, mjöl, bakpulver och en nypa salt till en grynig massa.
Tillsätt hälften av mjölken och rör till en jämn smet.
Blanda resten av mjölken med vaniljessensen, ägg, pepparkakskrydda och vispa ihop lätt, rör i detta försiktigt i mjölblandningen och häll i formar.
Ca 40 st mini formar.
Grädda i 175 grader ca 8-10 minuter , låt svalna.

Rör med elvisp ihop rumsvarmt smör och siktat florsocker till en gryning massa, tillsätt färskosten och vispa fort ihop den till en jämn och blank smet, vispa inte för länge då frostingen lätt blir för lös och svår att spritsa !

Spritsa på kalla kakor och dekorera med guld och pärlemo strössel.

Njut och åter njut.