Jag är en av dom som faktiskt aldrig får nog av choklad och då helst mörk, hög kakaohaltig sådan. Ett underbart tips såhär i juletid är choklad tryffel som jag gjorde på mörk choklad men går självklart lika bra att göra på ljus.

Här kan man välja att smaksätta tryffeln med rom eller kanske amaretto eller varför inte kanel och flingsalt men jag valde att låta chokladen tala sitt egen ljuvliga kraftiga språk.

Ingredienser :
- 200 g mörk choklad
- 50 g smör
- 1 msk sirap
- 1 1/4 dl cream fraîche

Såhär gör du :

Smält chokladen och smöret över vattenbad , tag kastrullen från värmen och blanda ner sirap och cream fraîche, blanda ihop till en slät kräm.
Låt stå i kylen tills smeten är såpass att den går att spritsa, när du spritsat tryfflarna så pudrar du dom med kakao.
Förvara i kylen.

Njut ihop med ett gott glas rött eller härligt bubbel.